F1: Mercedes predstavil nový monopost W04

05.02.2013 Celý región

Jerez 4. februára (TASR) - Tím formuly 1 Mercedes AMG Petronas predstavil v pondelok v španielskom Jereze nový monopost W04. Stajňa, ktorá v minulej sezóne zostala dlžná svojmu menu, sa v novom ročníku bude spoliehať aj na jazdecké umenie Lewisa Hamiltona a Nica Rosberga.

Technické pravidlá sa medzi rokmi 2012 a 2013 príliš nemenili a tak môžno v súvislosti s novým autom hovoriť len o evolúcii minuloročného W03. Postavené bolo pod vedením inžiniera Alda Costu a s koordináciou technického riaditeľa Boba Bella. Podľa šéfa stajne Rossa Brawna je rok 2013 začiatkom druhej éry továrenského tímu strieborných šípov.

"Reštrukturalizácia, ktorou sme prešli v priebehu posledných osemnástich mesiacov, je pomaly dovŕšená a F1 W04 je jej odrazom. Oproti predchodcovi ide po stránke dizajnu a detailnej sofistikovanosti o jasný pokrok," cituje Brawna portál F1.sk.

"Naše technické tímy v Brackley a Brixworthe investovali mnoho tisícok pracovných hodín do toho, aby sa v porovnaní s minulým rokom postarali o výraznú zmenu výkonnosti. Súčasne sme mimoriadne hrdí na to, že Lewisa môžeme privítať v tíme ako továrenského jazdca Mercedesu-Benz. V osobách Lewisa a Nica máme podľa nás najsilnejšie jazdecké zloženie v F1. Viem, že zdravá úroveň súťaživosti pomôže pri napredovaní tak im dvom, ako aj tímu."

Aj Toro Rosso odhalil nový monopost STR8, jazdcami Ricciardo a Vergne

Nový monopost odhalili aj stajne F1 Toro Rosso s radovým označením STR8. Prítomní boli aj hlavní jazdci stajne Daniel Ricciardo a Jean-Eric Vergne.

Taliansky tím obsadil v minulom roku v súťaži konštruktérov deviate miesto s 26 bodmi. "Je to veľmi emotívne. Všetci naši ľudia pracovali mimoriadne usilovne, aby prišli so skvelým autom a naplnili tohtoročné očakávania. Našim cieľom je šieste miesto medzi konštruktérmi," cituje portál F1.sk šéfa stajne Franza Tosta.

STR8 je prvý monopost vyrobený pod dohľadom Jamesa Keya a Lucu Furbatta. "Obaja jazdci odviedli v minulom roku fakt dobrú prácu a som presvedčený o tom, že ak im dodáme dobré auto, postarajú sa o prekvapujúce výsledky," dodal Tost.
 
 
 

Vyberte región